Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Kapka středomoří u vás doma – připravte si osvěžující koupel plnou vitamínů!

Venku za okny se už hlásí jaro. Dny jsou delší, příroda se probouzí ze spánku. Během studených měsíců tělo ztratilo velké množství vitamínů, které potřebuje znovu načerpat k tomu, aby mohlo zdravě fungovat, což je teď důležitější, než kdy jindy. Sluneční paprsky nás lákají ven, ale buďme silní a pokud nemáme balkon nebo zahrádku, vydržme to. Ale máme pro vás tip, jak se i z pohodlí své koupelny přenést alespoň na okamžik k moři. Pojďte společně s námi zapojit svou fantazii a udělat si středomořský ráj u sebe doma. 
 

 

foto alt

Moře a jeho léčivé dary

Moře je bezpochyby povzbuzující a ozdravné potěšení. Co všechno v sobě krom radosti skrývá?

Mořská voda je známá pro svůj téměř neuvěřitelný obsah minerálů a stopových prvků. Mezi ně patří hořčík, vápník, sodík, brom, jód, železo, draslík, atd. Kombinace těchto nepostradatelných prvků nabíjí lidské tělo energií, obnovuje rovnováhu, zrychluje regeneraci, stimuluje látkovou výměnu a příznivě působí na krevní oběh.

Naštěstí tyto blahodárné účinky moře si můžete vychutnat i v pohodlí domova v podobě voňavé koupele.

Mořská sůl je takřka koncentrované moře na dlani – instantní krása v podobě slaných krystalů. 

 

Relaxační koupel

Zklidňující koupel připravíme tak, že větší hrstku soli rozpustíme v horké vodě ve vaně. Doporučená doba pro koupel je 20 minut. Následovat by měla 25 minutová relaxace v teple.

Po koupeli sůl z těla neutírejte, stačí pouze lehce přiložit ručník. Tímto umožníte minerálům a živinám se hlouběji vstřebat do pokožky.

Pro celkový detox opakujte 4x týdně.

 

Ingredience

500 g koupelová sůl z Mrtvého moře (běžně k dostání v lékárně)
1 pomeranč
2 lžíce zeleného čaje

 

Postup
Vymačkejte pomerančovou šťávu do misky. Odstraňte dužinu. Po hrstkách přemíchejte sůl. Nakonec přidejte čaj. Směs pořádně zamíchejte. Sůl po chvilce vstřebá šťávu a uschne.

Skladujte hotový výrobek ve sklenici s víkem. 

 

Přejeme vám krásné jaro a nezapomeňte relaxovat!


 

Sdílet článek

Štítky článku

Mohlo by vás zajímat